Magnesium kristallen en vlokken

Magnesium kristallen en vlokken: info, werking en tips!

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe uitdagend het is om informatie te vinden over supplementen. Met behulp van mijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek, help ik jou wegwijs te maken in de wereld van supplementen. Met een speciale nadruk op Magnesium Bisglycinaat.

Inhoudsopgave

Laten we het hebben over magnesium kristallen en vlokken!

Als je op zoek bent naar een ontspannende manier om tot rust te komen en angstgevoelens te verminderen, dan kunnen magnesium kristallen en vlokken wellicht een goede keuze zijn jou.

In dit artikel zullen we verschillende vragen beantwoorden over magnesium kristallen en vlokken. We zullen het hebben over deze vormen van magnesium, hoe het gebruikt kan worden en waar het goed voor is.

Ben jij benieuwd wat kristallen en vlokken voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder!

Magnesium kristallen werking

Magnesium kristallen werking

Magnesium is een mineraal dat belangrijk is voor ons lichaam. Het helpt bij het reguleren van spier- en zenuwfuncties, het bevordert een gezonde bloedsomloop en het helpt je lichaam om voedingsstoffen te absorberen. Kortom, het heeft veel verschillende voordelen. Maar hoe werken deze vlokken precies?

Magnesium kristallen worden gebruikt in combinatie met warm water, bijvoorbeeld in een voet- of ligbad. Dit is de meest milde manier om magnesium via de huid op te nemen en heeft dezelfde snelle werking en effectieve kracht als magnesium olie. De magnesium vlokken bestaan uit een vaste vorm van magnesium en bevatten alleen magnesium chloride en gebonden water.

Wat is het verschil tussen magnesium vlokken en kristallen?

Wij horen je denken… wat is het verschil tussen deze twee vormen? Dat gaan wij je vertellen.

Ze zijn beide afkomstig uit de zee, maar hebben wel enkele verschillen. Zowel vlokken als kristallen bevatten een waardevolle hoeveelheid magnesium. Echter hebben ze elk zo hun unieke voordelen. Of je nu ontspanning zoekt na een lange dag of je huid wilt verwennen, kies de vorm die het beste bij jouw behoeften past!

Magnesiumvlokken:

 • Dunne, platte stukjes magnesium, als schilfers of vlokken
 • Oplosbaar in water – ideaal voor het maken van magnesiumolie of sprays
 • Ontspanning, spierherstel en verlichting van spierpijn
 • Perfect voor bad, voetbad of tijdens de zwangerschap

Magnesiumkristallen:

 • Fijne, korrelige structuur, vergelijkbaar met zout of suikerkristallen
 • Minder snel oplosbaar in water dan vlokken
 • Uitstekend voor zelfgemaakte scrub of andere verzorgingsproducten
 • Voeg toe aan een bad om jezelf lekker te verwennen. Dit heeft een licht oplossend effect.

Waar zijn magnesium kristallen goed voor?

Magnesium kristallen worden vaak gebruikt als een natuurlijke remedie voor het verlichten van lichamelijke pijn en het verminderen van stress en angst. Het nemen van een ontspannend bad met kristallen kan de spieren ontspannen en de slaapkwaliteit verbeteren.

Bovendien kan een magnesium bad met kristallen helpen bij het verlichten van huidirritaties zoals eczeem, psoriasis en acne. Hier nog de belangrijkste toepassingen en voordelen op een rijtje:

 1. Ontspanning: Door magnesium kristallen aan je badwater toe te voegen, creëer je een ontspannend en rustgevend badritueel. Het magnesium wordt via de huid opgenomen, wat kan bijdragen aan het verminderen van stress en het ontspannen van gespannen spieren.
 2. Spierverlichting: Magnesium speelt een cruciale rol bij de spieren. Het gebruik van kristallen of vlokken kan helpen bij het verminderen van kramp, het verlichten van spierpijn en het bevorderen van een sneller herstel na je training.
 3. Huidverzorging: De korrelige structuur van de kristallen maakt ze geschikt voor gebruik in scrubs. Het scrubben met kristallen verwijdert dode huidcellen, waardoor de huid zachter en gladder wordt.
 4. Aanvulling van magnesium: Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele lichaamsprocessen, waaronder de regulering van spier- en zenuwfuncties, het behoud van gezonde botten en de ondersteuning van het immuunsysteem. Door kristallen te gebruiken, kun je op een natuurlijke manier je magnesiumniveaus aanvullen.
 5. Algemeen welzijn: Een goede magnesiumbalans in het lichaam kan bijdragen aan een gevoel van welzijn en het bevorderen van een goede nachtrust.

Hoe vaak mag je een magnesium bad nemen?

Of je nu zwanger bent, een kind hebt, je gezondheid wilt verbeteren, meer ontspanning zoekt of gewoon je welzijn wilt optimaliseren, een magnesium bad kan een geweldige aanvulling zijn op je routine. De ontspannende eigenschappen van magnesium kunnen helpen bij het verminderen van stress en het kalmeren van gespannen spieren, wat vooral nuttig kan zijn na een drukke dag of een intensieve training.

Als je overweegt om regelmatig een magnesium bad te nemen, raden we je aan om dit maximaal 2 tot 3 keer per week te doen. Het is belangrijk om je te realiseren dat elk lichaam anders reageert op magnesium. Er kunnen namelijk mogelijke bijwerkingen ontstaan bij het nemen van een bad.

Vergeet ook niet het artikel “Magnesium tegen depressie: info, uitleg en tips!” te bekijken, waarin we meer inzicht geven in de mogelijke rol van magnesium bij het verbeteren van de stemming en het welzijn.

Wat zijn de beste magnesium vlokken?

Wanneer je op zoek bent naar de beste magnesium vlokken, zal je zien dat er tal van opties beschikbaar zijn. Wij zijn op onderzoek uitgegaan en hebben een (kleine) top 4 beste magnesium vlokken gemaakt. Hierbij hebben we rekening gehouden met merken die hoogwaardige kristallen of vlokken hebben, zonder toevoeging van chemische stoffen.

1. Permsal magnesium kristallen

Permsal magnesium kristallen

Waarom Permsal?

Hoogwaardige magnesiumvlokken van het merk Permsal
Zuiver en vrij van chemische toevoegingen
Geschikt voor ontspannende baden om spierspanning te verminderen

2. Zechsal magnesium kristallen

Zechsal Magnesium - Badmiddel - Voetbadzout

Waarom Zechsal?

Kristallen van hoge kwaliteit van het merk Zechsal
Natuurlijk en zonder chemische stoffen
Ideaal voor het bevorderen van ontspanning en een goede nachtrust

3. Lucovitaal magnesium kristallen

Lucovitaal magnesium kristallen

Waarom Lucovitaal?

Magnesiumvlokken van het merk Lucovitaal met hoge zuiverheid
Vrij van toevoegingen en geschikt voor een magnesiumbad
Kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van spierherstel

4. Holland and Barrett magnesium kristallen

Holland and Barrett magnesium kristallen

Waarom Holland and Barrett?

Magnesiumvlokken van Holland and Barrett met hoge kwaliteit
Puur en zonder toevoegingen van chemische stoffen
Geschikt voor een ontspannend badritueel voor algeheel welzijn

Waarom magnesium onder voeten?

Magnesium onder de voeten? Yeah, dat is een ding!

Mensen gebruiken dit trucje vaak om meer magnesium in hun lijf te krijgen. Ze zeggen dat de huid onder je voeten ideaal is om magnesium op te nemen, omdat het daar dunner is en vol poriën zit. Dus, ze smeren magnesiumolie, gel of crème onder hun voeten en masseren het lekker in. Op die manier zou het magnesium rechtstreeks in hun bloedbaan worden opgenomen, zonder dat hun spijsvertering ermee aan de slag moet.

Ook kun je via een magnesium bad magnesium opnemen via de voeten. Best wel handig als je op zoek bent naar wat extra chill of verlichting van de spieren, toch? Maar hou in gedachten dat niet iedereen er hetzelfde op reageert.

Magnesium kristallen kopen?

Ben je overtuigd van de voordelen van magnesium kristallen en vlokken? Fijn, want het is zeker een goede keuze om je magnesium aan te vullen! 😉

Deze kristallen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels, zoals Kruidvat, Etos of bol.com. Kijk naar merken die hoogwaardige en pure magnesiumkristallen aanbieden zonder chemische toevoegingen. Op die manier weet je dat je een kwaliteitsproduct krijgt dat geschikt. Hierboven hebben we al een selectie gemaakt van de beste magnesium vlokken.

Wat betreft de hoeveelheid, een zak van 25 kg magnesium kristallen lijkt misschien veel, maar dat hangt af van je gebruik. Als je de kristallen gebruikt voor in bad, is een handjevol meestal al voldoende voor een enkele keer. Hierdoor kan je met een zak van 25 kg behoorlijk lang doen, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt.

Conclusie

Kortom, magnesium Kristallen en vlokken zijn een natuurlijke manier om je lichaam te ontspannen en jouw eventuele magnesiumtekort aan te vullen.

Het gebruik van deze kristallen en vlokken is een gemakkelijke en ontspannende manier om de voordelen van magnesium te ervaren. Het is belangrijk om de juiste hoeveelheid kristallen of vlokken te gebruiken, want anders kun je eventuele bijwerkingen ervaren. En mocht je zwanger zijn en dit tijdens de zwangerschap willen gebruiken, doe dan even een dubbelcheck bij je arts of dit akkoord is!

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om alle vragen over deze twee vormen te beantwoorden en dat je nu meer wetenschap en kennis hebt over deze ontspannende magnesiumsupplementen.