Magnesium tegen kramp

Magnesium tegen kramp: de redder in nood tegen spierkrampen?

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe uitdagend het is om informatie te vinden over supplementen. Met behulp van mijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek, help ik jou wegwijs te maken in de wereld van supplementen. Met een speciale nadruk op Magnesium Bisglycinaat.

Inhoudsopgave

Het hebben van vervelende spierkrampen is iets wat ons allemaal kan overkomen. Het maakt niet uit of je nu een fanatieke sporter bent, op kantoor aan het werk bent of thuis geniet van je zwangerschapsverlof, kramp is nooit welkom. Maar wat doe je tegen kramp? Gelukkig kun je met magnesium een positieve bijdrage leveren aan het bestrijden van kramp.

In dit artikel gaan we in op de vraag of magnesium goed is tegen kramp, welke vorm van magnesium het beste werkt en hoe snel het helpt. Dus, als je op zoek bent naar een manier om spierkrampen te verminderen of te voorkomen, lees dan verder!

Is magnesium goed tegen kramp?

Ja, dat is het zeker!

Magnesium helpt bij het ontspannen van de spieren, waardoor het een effectieve behandeling is voor kramp. En wist je ook dat het een essentieel mineraal is? Daarom is het belangrijk dat wij voldoende magnesium in ons lichaam hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat wij onszelf elke dag voor de volle 100% kunnen inzetten, of dat nu tijdens het hardlopen is, of wanneer je met verlof bent vanwege de zwangerschap.

Helaas is de realiteit dat wij mensen vaak een tekort aan magnesium hebben. Dit heeft mede te maken met ons moderne dieet en levensstijl. Dus als jij met regelmaat last hebt van spierkrampen, dan kan een tekort aan magnesium mogelijk één van de oorzaken zijn.

Welke magnesium is het beste tegen kramp?

Magnesium tegen kramp

Er zijn verschillende soorten magnesium die goed kunnen werken tegen kramp. Onze persoonlijke favoriet is magnesium bisglycinaat van Vitakruid.

Dit heeft er mee te maken dat bisglycinaat uiterst efficient wordt opgenomen door ons lichaam. Het lichaam herkent het namelijk als aminozuur en niet als mineraal. Daarom hoeft het niet de competitie aan te gaan met andere mineralen.

Magnesium citraat tegen kramp

Liever een andere vorm van magnesium? Kijk dan eens naar magnesium citraat van Lucovitaal. Dit is net als bisglycinaat een goede opneembare vorm van magnesium, wat het ook een goede keuze maakt wanneer je magnesium tegen kramp wilt nemen.

Wij kunnen ons voorstellen dat je het uitdagend vindt om een keus te maken uit al die verschillende soorten magnesium. Dat begrijpen wij, er zijn namelijk een hele boel waar je uit kunt kiezen. Echter voor magnesium tegen kramp zijn wij persoonlijk fan van magnesium bisglycinaat en magnesium citraat.

Wil je meer weten over de verschillen tussen deze twee? Lees dan ons artikel: “Magnesium bisglycinaat of citraat: wat is beter?”.

Hoe snel werkt magnesium tegen kramp?

Wij begrijpen dat krampen erg vervelend kunnen zijn en leven met je mee. Het is frustrerend om te worden belemmerd door pijn en ongemak. Met name tijdens het hardlopen, in je benen of kuiten bijvoorbeeld. Maar maak je geen zorgen, wij zullen je nu antwoord geven op de vraag over hoe snel magnesium werkt tegen kramp.

Magnesium kan effectief zijn bij het verlichten van krampen, vooral als deze worden veroorzaakt door een tekort aan dit mineraal. De snelheid waarmee magnesium krampen verlicht, kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ernst van de krampen, de oorzaak ervan en de manier waarop je magnesium inneemt.

Over het algemeen kan het nemen van magnesiumsupplementen binnen enkele dagen tot een week verlichting bieden bij milde krampen. Als de krampen ernstiger zijn of als er sprake is van een ernstig magnesiumtekort, kan het iets langer duren voordat je verbetering merkt, mogelijk tot enkele weken.

Hoeveel magnesium tegen kramp?

We hopen dat je inmiddels overtuigd bent van de voordelen van magnesium tegen krampen! 😉

Over het algemeen kun je met een dagelijkse dosis van 300 tot 400 mg magnesium die vervelende krampen achter je laten. Vergeet niet om altijd de aanbevolen dosering te volgen en bij twijfel een specialist te raadplegen. Want in het geval van een magnesiumtekort, kan het zijn dat je dosering anders is dan de ADH.

In elk geval adviseren wij je te beginnen met een lage dosering, bijvoorbeeld 1 capsule die gelijkstaat aan 100 mg. Vervolgens zul je vanzelf merken in hoeverre de spierkrampen verminderen.

Wat is het beste middel tegen kramp?

Wij vinden dat het beste middel tegen kramp magnesium bisglycinaat is.

Echter, naast tabletten of capsules kun je ook gebruik maken van magnesiumolie. Magnesiumolie is een oplossing van magnesium in water en kan direct op de huid worden aangebracht. Het mag dan wel niet de lekkerste geur hebben, maar het kan zeer effectief zijn in het verminderen van spierkrampen. Je kunt magnesiumolie bijvoorbeeld halen bij de Etos, Kruidvat of bol.com.

Magnesium olie tegen kramp

Ben je op zoek naar een effectieve oplossing voor die vervelende krampen? Probeer dan eens magnesium olie!

Ontworpen om rechtstreeks op de huid aan te brengen, biedt deze olie een snelle verlichting van de spanning in je spieren. Masseer het zachtjes in op de getroffen gebieden en voel hoe de krampen geleidelijk weggaat.

Magnesium tegen kramp Etos

Bij Etos begrijpen zij dat iedereen uniek is en dat een gepersonaliseerde aanpak essentieel is voor effectieve resultaten. Daarom bieden zij een uitgebreid assortiment betrouwbare magnesiumsupplementen.

Samen met een deskundig team zul jij op de juiste manier begeleid en geadviseerd worden om te kijken naar welke magnesium het beste aansluit op jouw behoeften.

Magnesium tegen kramp Kruidvat

Bij Kruidvat geloven zij dat iedereen het recht heeft om te genieten van een leven zonder ongemakken en belemmeringen. Daarom hebben we hoogwaardige magnesiumsupplementen in het assortiment om krampen te bestrijden.

De producten zijn met zorg samengesteld om een positieve impact te hebben op jouw dagelijks leven. Of je nu kiest voor tabletten, capsules of olie, zij hebben precies wat je nodig hebt om die vervelende krampen te verslaan.

Conclusie

Tot slot de conclusie: magnesium tegen kramp!

Als je op zoek bent naar een natuurlijk middel om spierkrampen te voorkomen of verlichten, dan is magnesium je beste vriend. Het is effectief, veilig en heeft weinig bijwerkingen. Magnesium citraat en magnesium bisglycinaat zijn de beste vormen van magnesium tegen kramp en je kunt ook gebruik maken van magnesiumolie voor directe verlichting.

Dus als jij tijdens het hardlopen regelmatig last hebt van spierkrampen in de benen of kuiten, kom dan snel in actie. Overweeg in dat geval om magnesium supplementen toe te voegen aan je dieet. Je zult blij zijn met de resultaten!