Beste magnesium olie

De beste magnesium olie kopen? TOP 5 van 2023!

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe uitdagend het is om informatie te vinden over supplementen. Met behulp van mijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek, help ik jou wegwijs te maken in de wereld van supplementen. Met een speciale nadruk op Magnesium Bisglycinaat.

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de beste magnesium olie om spierpijn te verminderen, je gezicht te verzorgen of beter te slapen? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

In dit artikel gaan we dieper in op wat magnesium olie is, waar het goed voor is en welke de beste keuze is voor jou. We beantwoorden ook enkele belangrijke vragen over de werking en het gebruik van magnesium olie. Of je nu op zoek bent naar magnesium olie van de Kruidvat, Etos of Holland and Barrett, met deze informatie kan jij de beste keuze maken!

Wat is de beste magnesium olie?

De beste magnesium olie is Zechsal magnesium olie. Deze magnesium olie is de beste magnesium olie omdat het een hoge concentratie magnesiumchloride bevat, afkomstig uit de zuivere Zechstein zee. Het wordt gemakkelijk door de huid opgenomen en biedt snelle verlichting bij spierspanning en krampen. Bovendien is het product van hoge kwaliteit en wordt het duurzaam gewonnen zonder schadelijke stoffen.

Samenvatting

 1. Zechsal magnesium olie – beste magnesium olie
 2. Permsal magnesium olie – beste magnesium olie voor spieren
 3. Ré-genesis magnesium olie – beste magnesium olie voor gezicht
 4. Himalaya magnesium olie – beste magnesium olie voor het slapen
 5. Lifeforce magnesium olie – beste magnesium olie spray

1. Zechsal magnesium olie

Beste magnesiumolie

Zechsal Magnesium beste magnesium olie

Specificaties

Prijs:
Inhoud: 100 ml
Dosering: 15 tot 20 sprays

Zechsal magnesium olie wordt beschouwd als de nummer 1 beste magnesium olie vanwege verschillende redenen. Allereerst heeft het een hoog gehalte aan magnesiumchloride dat afkomstig is uit de pure Zechstein bronnen, wat zorgt voor een effectieve opname door de huid. Hierdoor biedt het snelle verlichting bij spierspanning en krampen.

Daarnaast is Zechsal magnesiumolie van hoge kwaliteit en wordt het duurzaam gewonnen zonder schadelijke stoffen, wat bijdraagt aan een natuurlijk en gezond product. Bovendien heeft het een goede prijs-kwaliteitsverhouding, waardoor het een betaalbare en waardevolle keuze is voor magnesiumolie.

Met zijn optimale combinatie van effectiviteit, zuiverheid en betaalbaarheid is Zechsal magnesium olie een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de beste magnesium olie.

2. Permsal magnesium olie

Beste magnesiumolie voor spieren

Permsal - magnesium olie 200ml

Specificaties

Prijs:
Inhoud: 200 ml + 50 ml gratis
Dosering: zie etiket

Permsal magnesium olie wordt algemeen beschouwd als de beste magnesium olie voor spieren. De reden hiervoor ligt in de hoge concentratie magnesiumchloride die deze olie bevat. Deze vorm van magnesium staat bekend om zijn effectieve opname door de huid, waardoor het lichaam snel profiteert van de voordelen.

Wanneer we last hebben van spierspanning of spierpijn, biedt Permsal magnesiumolie snelle verlichting. Het is een handige en doeltreffende manier om onze spieren te ontspannen en ongemak te verminderen.

Wat ons extra vertrouwen geeft, is het feit dat Permsal lid is van het Magnesium Health Institute. Dit betekent dat het product wordt ondersteund door een gerenommeerd instituut dat zich toelegt op magnesiumonderzoek en expertise. Het lidmaatschap van het Magnesium Health Institute onderstreept de betrouwbaarheid en kwaliteit van Permsal magnesium olie, wat ons een extra gerust gevoel geeft bij het gebruik ervan.

Wanneer we spierpijn ervaren na een intensieve training of een drukke dag, is Permsal magnesiumolie onze favoriete keuze voor het verlichten van de spanning in onze spieren. We hebben gemerkt dat het gebruik van deze olie onze spieren ontspant en het herstel bevordert. Met Permsal magnesiumolie kunnen we genieten van de voordelen van magnesium voor onze spieren, en dat is voor ons een absolute winnaar!

Dit is de beste magnesium olie voor spieren.

3. Ré-genesis magnesium olie

Beste magnesiumolie voor gezicht

Magnesiumolie van Ré-genesis

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud: 2x 200 ml
Dosering: zie etiket

Ré-genesis magnesium olie staat bekend als de beste magnesiumolie voor het gezicht, en dat is om goede redenen. Deze specifieke olie is ontworpen om een zachtere en mildere formule te bieden die geschikt is voor het gezicht. De hoge kwaliteit magnesiumchloride in Ré-genesis magnesiumolie wordt effectief door de huid opgenomen en kan helpen bij het bevorderen van een gezonde en stralende huid.

Wat Ré-genesis magnesiumolie onderscheidt, is het vertrouwen dat het geniet bij tientallen specialisten en sportprofessionals in Europa. Deze experts zien Ré-genesis magnesiumolie als dé standaard, wat aangeeft dat het een betrouwbaar en hoogwaardig product is dat geschikt is voor het gezicht.

Dankzij de milde formule en de aanbeveling van tientallen specialisten en sportprofessionals, is Ré-genesis magnesiumolie onze favoriete keuze voor het gezicht. Het gebruik van deze olie helpt ons om de huid te verzorgen en te verwennen, waardoor we kunnen genieten van de voordelen van magnesium op een zachte en doeltreffende manier.

Voor wie op zoek is naar de beste magnesiumolie voor het gezicht, is Ré-genesis magnesiumolie een absolute aanrader!

4. Himalaya magnesium olie

Beste magnesiumolie voor het slapen

Magnesiumolie van Himalaya magnesium

Specificaties

Prijs: € €
Inhoud: 2x 200 ml
Dosering: zie handleiding etiket

Himalaya magnesium olie wordt beschouwd als de beste magnesiumolie voor het slapen, en dat is niet zo gek. Deze specifieke olie is geformuleerd om te helpen bij het bevorderen van een goede nachtrust. De hoge kwaliteit magnesiumchloride in Himalaya magnesiumolie wordt effectief door de huid opgenomen en kan bijdragen aan ontspanning en rust voor het slapen.

Een groot voordeel van Himalaya magnesium olie is dat het geschikt is voor kinderen van 6 maanden tot 13 jaar. Dit maakt het een veilige en geschikte keuze voor het hele gezin. Bovendien draagt het bij aan verschillende aspecten van de gezondheid, waaronder een sterk gebit, een heldere geest, normale celdeling en het functioneren van de zenuwen.

Wijzelf ervaren dat we met deze magnesiumolie nog makkelijker kunnen doorslapen. Het gebruik van Himalaya magnesiumolie voor het slapengaan helpt ons om te ontspannen en tot rust te komen, waardoor we een betere nachtrust hebben en uitgerust wakker worden.

Voor wie op zoek is naar een effectieve en veilige manier om beter te kunnen slapen, is Himalaya magnesiumolie een aanrader. Het is een natuurlijke en doeltreffende oplossing om nog beter te slapen, voor zowel volwassenen als kinderen.

5. Lifeforce magnesium olie

Beste magnesiumolie spray

Lifeforce Magnesium olie

Specificaties

Prijs:
Inhoud: 200 ml
Dosering: zie gebruikershandleiding

Lifeforce magnesium olie is de beste magnesium olie spray. Het is vaak een uitdaging om een goede magnesiumolie te vinden die je eenvoudig kunt toedienen via een spray, maar Lifeforce voldoet aan deze behoefte. Het handige spraymechanisme maakt het gebruik ervan gemakkelijk en efficiënt.

Een ander belangrijk aspect is dat het mechanisme van de Lifeforce magnesiumolie spray niet snel stuk gaat. Dit is van cruciaal belang om een langdurige en betrouwbare toepassing van de olie te garanderen, zonder verspilling of ongemak.

Doordat je het kunt toedienen via een spray en een duurzame mechanisme bevat, is Lifeforce magnesiumolie de ideale keuze voor wie op zoek is naar een effectieve en gemakkelijke manier om magnesium aan te brengen. Het is een praktische oplossing voor dagelijks gebruik, waardoor je kunt profiteren van de vele voordelen van magnesium op een handige en betrouwbare manier.

Dit is de beste magnesiumolie spray.

De beste magnesium olie kopen: tips!

Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de beste magnesiumolie?

Het is belangrijk om te weten hoe je de olie wilt gebruiken. Je hebt allerlei verschillende soorten olie met elk haar unieke toepassing. Zo heb je magnesiumolie voor je spieren, magnesiumolie voor gezicht en kun je ook magnesiumolie voor het slapen gebruiken.

Wil je het na het sporten op je spieren smeren of op je gezicht voor een ontspannend gevoel? Of wil je het vooral gebruiken om beter te slapen? Er zijn verschillende soorten magnesiumolie die op deze verschillende behoeften kunnen aansluiten. Voor sporters is bijvoorbeeld een spray handig, terwijl een olie met lavendelolie fijn kan zijn voor het slapen.

De keus ligt volledig in jouw handen en wij hopen dat deze top 5 beste magnesiumolie jou zal helpen!

Wat doet magnesium olie?

Magnesium olie is een externe vorm van magnesiumsupplement dat op de huid wordt aangebracht. Het wordt gemaakt door magnesiumchloride op te lossen in water, waardoor een olieachtige substantie ontstaat. Wanneer magnesiumolie op de huid wordt aangebracht, kan het worden geabsorbeerd door de huid en in de bloedbaan terechtkomen. Dit levert het lichaam een directe bron van magnesium op.

In ons artikel “Welke magnesium moet ik nemen”, hebben we de verschillende vormen van magnesiumsupplementen besproken, waaronder magnesiumolie. We hebben ook onderzocht welke vorm het meest geschikt kan zijn voor jou. Als je meer wilt weten over de beste magnesiumolie en welk type magnesiumsupplement het meest geschikt is voor jouw situatie, raden we je aan dat artikel eens te lezen!

Waar is magnesium olie goed voor?

Magnesium olie biedt verschillende voordelen voor het lichaam wanneer het op de huid wordt aangebracht en geabsorbeerd. Het fungeert als een directe bron van magnesium, wat kan helpen bij het aanvullen van een eventueel magnesiumtekort.

Wij gebruiken zelf dagelijks de beste magnesiumolie om te genieten van de genoemde voordelen. Daarnaast gebruiken wij aanvullend, voor zover het nodig is, ook magnesium bisglycinaat. Wanneer je dit supplement in combinatie met een magnesiumrijk dieet en de beste magnesiumolie gebruikt, is de kans op een tekort beperkt. Wel zo prettig!

Wil je meer weten over magnesium bisglycinaat en de voordelen ervan, lees dan eens ons artikel met de titel “Magnesium Bisglycinaat werking en voordelen.”. Daarin hebben we gekeken naar hoe deze specifieke vorm van magnesium werkt en welke voordelen het kan bieden.

Enkele mogelijke voordelen van magnesiumolie zijn:

 • Ondersteuning bij de spieren: het helpt bij het verminderen van spierspanning en krampen.
 • Verbetering van slaap: Het kan bijdragen aan een goede nachtrust door ontspanning en regulering van de slaapcyclus.
 • Ondersteuning van de botgezondheid: Magnesium is betrokken bij de opname van calcium, wat essentieel is voor sterke botten.
 • Stressvermindering: Het staat bekend als een “ontspanningsmineraal” en kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Hoe vaak mag je magnesium olie gebruiken?

Het is aanbevolen om magnesiumolie dagelijks te gebruiken voor het beste resultaat. Toch kan het zijn dat je huid even moet wennen aan het gebruik ervan. Soms kan de olie op de huid prikken, vooral de eerste paar keren. Je kunt dan proberen om de olie te verdunnen met water totdat je huid eraan gewend is. Het is ook belangrijk om de olie niet direct na het scheren te gebruiken.

Hier zijn enkele richtlijnen voor het gebruik van magnesiumolie:

 1. Start met een kleine hoeveelheid: Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid olie op een klein deel van de huid om eventuele huidgevoeligheid te testen.
 2. Geleidelijk verhogen: Als er geen vervelende reacties zijn, kun je de hoeveelheid magnesiumolie geleidelijk aanpassen en meer toepassen op verschillende delen van het lichaam.
 3. Luister naar je lichaam: Let goed op hoe je lichaam reageert op het gebruik van magnesiumolie. Sommige mensen kunnen dagelijks gebruik goed verdragen, terwijl anderen het mogelijk minder vaak moeten gebruiken.

Waar het beste magnesium olie smeren?

Het hangt er vanaf waarvoor je de beste magnesium olie gebruikt. Voor spierpijn en krampen kan je het bijvoorbeeld aanbrengen op de pijnlijke plekken. Voor gezichtsverzorging kan je de olie op je gezicht en hals aanbrengen en daarbij de oogcontouren vermijden (anders gaat het namelijk prikken!). Tenslotte kan je olie ook op je voeten aanbrengen voor betere opname in je lichaam.

De beste plekken om olie aan te brengen zijn gebieden waar de huid dunner is en goed geabsorbeerd kan worden. Veel voorkomende plaatsen zijn de armen, benen en buik. En vergeet niet wat wij je net verteld hebben, begin met een kleine hoeveelheid. Daar kun je mee experimenteren om te kijken welke plek jij het beste magnesiumolie kunt smeren.

Hoe lang duurt het voordat magnesium olie werkt?

Het kan even duren voordat je de werking van magnesiumolie opmerkt. Dit kan soms enkele dagen tot zelfs weken duren. Dit verschilt per persoon. Sommige mensen kunnen snel effecten opmerken, terwijl het bij anderen langer kan duren.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en consistent te blijven met het gebruik van het supplement. Wanneer je het resultaat merkt, blijf de olie dan regelmatig gebruiken.

Houd er rekening mee dat de werking van magnesiumolie kan worden beïnvloed door individuele factoren, zoals de ernst van eventuele magnesiumtekorten, algemene gezondheid en levensstijl.

Hoe lang moet magnesium olie intrekken?

Na het aanbrengen van magnesiumolie op de huid, wordt aanbevolen om het ongeveer 20-30 minuten te laten intrekken. Gedurende deze tijd kan het door de huid worden opgenomen en in de bloedbaan terechtkomen, waardoor het lichaam van magnesium wordt voorzien.

Sommige mensen kunnen een licht tintelend of prikkend gevoel ervaren nadat ze magnesiumolie hebben aangebracht. Dit is normaal en kan verschillen afhankelijk van de gevoeligheid van de huid. Als het tintelende gevoel te sterk is, kun je proberen de olie te verdunnen met wat water voordat je het aanbrengt.

Na het intrekken van de olie, kun je eventuele resten voorzichtig afspoelen of laten zitten, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Kun je teveel magnesium olie gebruiken?

Zeker! Je kunt inderdaad te veel magnesiumolie gebruiken, net als bij andere magnesiumsupplementen. Dat kan wat vervelende bijwerkingen geven.

Om problemen te voorkomen, is het slim om de aanwijzingen op het flesje goed te volgen en niet te overdrijven met de hoeveelheid die je gebruikt. Als je twijfelt of al andere magnesiumpillen slikt, kun je het beste even overleggen met een dokter.

Wil je meer weten over wat er kan gebeuren als je te veel magnesium binnenkrijgt en hoe je dit kunt voorkomen? Lees dan ons artikel “Teveel magnesium: symptomen, gevaren en tips!”. Het geeft je alle info die je nodig hebt om magnesium veilig te gebruiken.

En trouwens, we hebben ook een artikel genaamd “Magnesium bijwerkingen: dit moet je weten!”. Daar lees je welke bijwerkingen je kunt verwachten van magnesiumsupplementen. Handig om te weten, toch? Zo kun je olie en andere vormen van magnesium met een gerust hart gebruiken!

Conclusie

Tot slot de conclusie: de beste magnesium olie!

Wij hopen dat wij je hebben kunnen informeren en inspireren over de beste magnesiumolie. Het gebruik hiervan kan een positieve bijdrage leveren op verschillende vlakken van het leven. Of je nu spierpijn hebt van het sporten, wat meer ontspanning wilt voor het slapen gaan of jezelf wilt verwennen wanneer je zwanger bent. Dit mineraal zal hoe dan ook een positief effect hebben op jouw leven.

Tot slot willen wij nog eens onze nummer 1 benoemen, de Zechsal magnesium olie. Deze is met vlag en wimpel bekroond tot de hoogste plaats. Naast onze eigen prettige ervaring heeft het ook tal van goede reviews op het web. Niet zo gek, want het is een erg prettige olie die een hoge geconcentreerde vloeibare vorm van magnesiumchloride bevat. Gebruik dagelijks 15 tot 12 sprays van deze spray. Dit staat gelijk aan ongeveer 200 mg magnesium. Wij zijn benieuwd wat jij van dit product vindt!

En vergeet niet, dat het prikt, tintelt of warm wordt, is normaal. Dit is het teken dat de magnesium wordt opgenomen door jouw huid. 😉