wat is magnesium

Magnesium Bisglycinaat: wat is het?

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe uitdagend het is om informatie te vinden over supplementen. Met behulp van mijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek, help ik jou wegwijs te maken in de wereld van supplementen. Met een speciale nadruk op Magnesium Bisglycinaat.

Inhoudsopgave

Magnesium speelt een belangrijke rol in ons lichaam. Het is een essentieel mineraal dat nodig is voor een gezonde botstructuur, spier- en zenuwfunctie en de aanmaak van energie. Er zijn verschillende soorten magnesium verkrijgbaar, maar magnesium bisglycinaat wordt vaak aangeprezen vanwege de hoge biologische beschikbaarheid en de betere opname door het lichaam vergeleken met andere vormen van magnesium.

Het is verkrijgbaar in vele vormen, waaronder capsules, tabletten, vloeistoffen en poeders. Hierdoor is er voor ieder wat wils, wat het gemakkelijk maakt om toe te voegen aan jouw dagelijkse routine. Als je meer wilt weten over wat magnesium bisglycinaat is, lees dan snel verder!

Liever zelf op zoektocht naar de beste magnesium bisglycinaat voor jou? Neem dan een kijkje bij onze favoriete aanbieders.

Wat is Magnesium Bisglycinaat?

Je hebt wellicht net al gelezen dat we het hebben over een essentieel mineraal die een vitale rol speelt in ons lichaam. Echter kan het uitdagend zijn om hiervan voldoende via de voeding binnen te krijgen. Gelukkig kun je middels suppletie het jezelf gemakkelijk maken!

Magnesium Bisglycinaat is een vorm van magnesium dat gebonden is met het aminozuur glycine, waardoor het makkelijker door je lichaam op te nemen en te verwerken is dan andere vormen magnesium.

Het veroorzaakt ook minder snel bijwerkingen zoals diarree in vergelijking met andere soorten magnesium. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder capsules, tabletten, vloeistoffen en poeders, dus je kunt kiezen wat voor jou het prettigst werkt.

GezondheidGezondheid

Hoe werkt Magnesium Bisglycinaat?

Magnesium is belangrijk voor de goede werking van honderden enzymatische reacties in ons lichaam, waaronder diegene die zorgen voor de energieproductie. Dit supplement kan deze processen verbeteren, waardoor het lichaam meer efficiënt gebruik kan maken van de voedingsstoffen die het binnenkrijgt en meer energie kan produceren. Daarnaast heeft het ook een belangrijke rol in de aanmaak van eiwitten en het onderhoud van de spiermassa.

Magnesium Bisglycinaat voordelen

Het grootste voordeel van het supplement is dat het de biologische beschikbaarheid van magnesium verhoogd. Dit betekent dat het lichaam meer magnesium opneemt dan bij andere vormen van magnesium supplementen. Het zorgt voor een verbeterde spierfunctie, meer energieproductie en een verbeterde stofwisseling. Daarnaast wordt het ook gelinkt aan een betere nachtrust, minder angstgevoelens en een betere stemming.

Wil je meer weten over de voordelen? Lees dan ons artikel “Magnesium Bisglycinaat: werking en voordelen”

Magnesium Bisglycinaat dosering

De dosering van Magnesium Bisglycinaat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de leeftijd, het geslacht en het gewicht van de persoon die het supplement neemt.

Over het algemeen wordt een dosering van 200 tot 400 mg magnesium per dag aanbevolen voor volwassenen. Het is altijd raadzaam om de instructies op de verpakking te volgen!

Magnesium Bisglycinaat bijwerkingen

Wanneer je binnen de (aanbevolen) dagelijkse dosering van 200 tot 400 mg blijft, zal de kans op bijwerkingen beperkt zijn. Echter kan een teveel, net als bij alle andere dingen in het leven, complicaties veroorzaken.

Bijwerkingen bij een teveel aan magnesium zijn onder anderen diarree, misselijkheid, braken en andere maag gerelateerde klachten. We adviseren je te houden aan de maximaal toegestane dosering van jouw magnesium bisglycinaat supplement. Vanwege de bijwerkingen is het namelijk van belang deze niet te overschrijden.

Gebruik jij op dit moment medicijnen, antibiotica of bloeddrukverlagende middelen? Raadpleeg dan te allen tijde jouw arts. Het kan namelijk invloed hebben op de werking van deze middelen. En dat willen we graag voorkomen! 😉

Conclusie

Als je bij de conclusie bent aangekomen, kun jij dan antwoord geven op de vraag: “Wat is Magnesium Bisglycinaat?” – Wij hopen van wel!

Magnesium Bisglycinaat is dus een belangrijke vorm van magnesium met veel potentiële voordelen. Het helpt de absorptie en het gebruik van magnesium in het lichaam te verhogen, wat kan leiden tot een verbeterde spierfunctie, verhoogde energieproductie en een betere algehele gezondheid.

Hoewel het normaal gesproken geen bijwerkingen heeft, kan het innemen van een (te) hoge dosering bijwerkingen met zich meebrengen. Denk aan het hebben van diarree of een misselijk gevoel. Lees je daarom goed in op onze website of overleg met jouw arts alvorens je begint met suppletie.