magnesium en xtc

Magnesium en XTC: tips voor een betere ervaring!

Bjarne Ras
Bjarne Ras

Als fanatieke sporter weet ik als geen ander hoe uitdagend het is om informatie te vinden over supplementen. Met behulp van mijn eigen ervaring en wetenschappelijk onderzoek, help ik jou wegwijs te maken in de wereld van supplementen. Met een speciale nadruk op Magnesium Bisglycinaat.

Inhoudsopgave

Iedereen komt er wel eens mee in aanraking: XTC oftewel MDMA. Zodra je dit gebruikt dan zijn trillende en pijnlijke kaken waarschijnlijk geen onbekend verschijnsel voor je. Maar wist je dat jij dit kunt voorkomen met magnesium? Magnesium en XTC zijn een goede combinatie!

Een veelvoorkomend gevolg van XTC is een kaakklem. Dit resulteert in gespannen kaken en een oncomfortabel gevoel dat tot dagen na het gebruik kan aanhouden. In dit artikel zullen we de invloed van magnesium op XTC bespreken, en antwoord geven op verschillende belangrijke vragen, zoals hoe krijg je spanning uit je kaak, wat zijn de effecten van XTC, waaruit bestaat XTC en wat kun je doen om eventuele katers te verminderen en voorkomen.

Wat doet XTC?

XTC is een psychoactieve drug die voornamelijk wordt gebruikt tijdens het uitgaan om een gevoel van euforie te creëren. Het werkzame bestanddeel van XTC is MDMA, dat ervoor zorgt dat je hersenen serotonine afgeven, een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het reguleren van je gemoedstoestand en emoties.

In Nederland is het gebruik van XTC is nog steeds wijdverspreid. Mensen gebruiken de drug vaak in combinatie met alcohol. Helaas kan dit een gevaarlijke combinatie zijn.

De combinatie van XTC en alcohol kan je risico op negatieve bijwerkingen zoals duizeligheid, misselijkheid, overgeven, hoofdpijn en extreme vermoeidheid verhogen.

Bovendien is het gebruik van deze harddrug niet legaal. Het staat namelijk op lijst 1 van de Opiumwet. Desondanks is er volgens Trimbos een stijging te zien in het gebruik van deze drug. Wat ons betreft een zorgwekkende ontwikkeling.

trimbos

Waar bestaat XTC uit?

XTC, ook bekend als ecstasy, bestaat uit de werkzame stof MDMA (3,4-methyleendioxymethamfetamine). MDMA is een synthetische chemische verbinding die behoort tot de groep van fenethylamines. Naast MDMA kunnen XTC-pillen ook andere stoffen bevatten, zoals vulmiddelen, bindmiddelen en soms andere psychoactieve stoffen zoals amfetaminen of cafeïne.

Het is belangrijk om te beseffen dat illegale drugs zoals XTC niet zijn gereguleerd, dus er is geen kwaliteitscontrole, waardoor de kwaliteit en samenstelling van elke dosis kan verschillen.

Hoe krijg je spanning uit je kaak?

Een veelvoorkomend gevolg van XTC zijn trillende kaken, pijnlijke kaken, overmatig kauwen of een kaakklem. In elk geval is er sprake van teveel spanning in jouw kaken. Vaak uit dit zich in de genoemde gevolgen waarbij kauwen of bijten op kauwgom of een rietje om verlichting kan bieden.

Een oplossing voor dit spanning in je kaak is het gebruik van magnesium. Dit mineraal staat bekend om zijn ontspannende werking op spieren. Zo kun je kiezen voor Super Magnesium Complex van Body & Fit. Dit product bevat magnesium citraat en – bisglycinaat en is daardoor zeer goed opneembaar. Per dosering van 1 pil krijg je in totaal 250 mg magnesium binnen. Voor sommigen zal dit voldoende zijn, echter iedereen is anders. Daarom adviseren wij dat je zelf kijkt naar welke dosering het beste bij jou past.

Hoe lang blijft XTC in je bloed?

Benieuwd naar hoe lang XTC (MDMA) in je bloed blijft? We hebben de feiten voor je op een rijtje gezet!

XTC heeft een halfwaardetijd van ongeveer acht uur, wat betekent dat de helft van de dosis na acht uur is afgebroken. Na ongeveer 24 uur is het grootste deel van de MDMA uit je systeem verdwenen. Het is echter mogelijk dat het nog langer duurt voordat alle stoffen uit je lichaam zijn verdwenen. Dit is afhankelijk van hoeveel je hebt gebruikt, de zuiverheid, individuele stofwisseling en mate waarin je het gebruikt.

Naast bloed kan MDMA ook in urine en speeksel worden aangetroffen. Elke lichaamsvloeistof kan een verschillende detectietijd hebben.

Wat remt XTC af?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen en supplementen die het effect van XTC afremmen.

Zo kun je het beste voedingsmiddelen nemen die rijk zijn aan vitamine C. Dit bevat een groot aantal antioxidanten waarmee jij tevens jouw weefsel en organen zult beschermen. Vitamine C kun je vinden in fruit, sinaasappelsap, maar ook in pillen, bijvoorbeeld Roter Vitamine C met een dosering van 1000 mg.

Daarnaast zien wij dat het gebruik van L-tryptofaan (5-HTP) populair is bij het herstel van de dip na gebruik. Ideaal als je met regelmaat last hebt van die XTC kater of dinsdagdip!

Welke supplementen nemen na XTC?

magnesium en xtc

Wij hebben je al een tip van de sluier gegeven, maar hier een overzicht van welke supplement je kan nemen na het gebruik van XTC!

Na het gebruik van XTC hebben je hersenen tijd nodig om weer te herstellen van de enorme vrijgave van serotonine. Het is belangrijk om dit proces te ondersteunen door bijvoorbeeld gezond en voedzaam voedsel te eten, voldoende te slapen en voldoende water te drinken.

Ook kan het nemen van supplementen helpen bij het herstellen van de schade die XTC aan je lichaam kan hebben aangericht. Het nemen van 5-HTP, een voorloper van serotonine, kan bijvoorbeeld helpen bij het herstellen van het serotonine in je hersenen. Daarnaast heb je ook nog vitamine C en magnesium na XTC.

Vitamine C na XTC

Helpt bij het tegengaan van schadelijke gifstoffen en oxidatieve stress die door XTC kunnen worden veroorzaakt. Je vindt vitamine C in fruit, sinaasappelsap of supplementvorm.

L-tryptofaan of 5-HTP na XTC

Deze supplementen kunnen helpen bij het herstel van de “dip” in stemming en energie die sommige gebruikers na het gebruik van XTC ervaren. Ze bevorderen de natuurlijke aanmaak van serotonine.

Magnesium na XTC

Helpt om gespannen spieren en kaken te verminderen, wat vaak voorkomt na het gebruik van XTC. Magnesiumsupplementen kunnen hierbij ondersteunen. Voor een overzicht van de verkooppunten kun je bijvoorbeeld onze pagina met aanbieders bekijken.

Hoeveel magnesium voor XTC?

Nu je weet dat magnesium voor XTC gebruik een positief effect heeft, ben je vast benieuwd naar de juiste dosering.

Er is geen vastgestelde dosering voor het gebruik van magnesium wanneer je XTC neemt. Wat wij zien is dat bij een dosering van 250 mg tot 400 mg gebruikers positieve effecten ervaren. Dit kan de effecten zoals trillende en pijnlijke kaken aanzienlijk verminderen. En wanneer je dit combineert met andere supplementen zoals vitamine C en 5-HTP, zal je kater ook milder zijn.

Conclusie

Tot slot de conclusie: magnesium en XTC!

Het is wel duidelijk dat het gebruik van MDMA verschillende negatieve effecten kan hebben op je lichaam. Waarvan trillende en pijnlijke kaken, kauwen en een kaakklem de meest voorkomende zijn.

Wanneer je magnesium en XTC zal combineren, zul je merken dat de spanning in je kaak zal verminderen. Dit zal leiden tot minder pijn en ongemak. Of je dit nu voor, na of tijdens het gebruik inneemt, dat maakt niet zoveel uit.

Daarnaast zijn er nog andere dingen die je kunt proberen om de effecten en kater te verminderen. Allereerst natuurlijk voldoende eten en drinken, maar ook vitamine C en 5-HTP kunnen helpen.

Het gebruik van deze harddrug is niet legaal in Nederland. Dus wanneer je dit gebruikt is het enorm belangrijk om hier verantwoord mee om te gaan. Je kan in Nederland ook je drugs laten testen. Doe dit bij Jellinek en maak hier gebruik van! #safetyfirst